Poziv za učešće na sajmu nameštaja - Mebel 2013

Bez autora
Jan 31 2013

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) po treći put organizuje i finansijski podržava nastup srpskih preduzeća na sajmu nameštaja Mebel u Moskvi od 18. do 22. novembra 2013. godine.Sajam Mebel je najznačajniji događaj iz oblasti drvne industrije i nameštaja u Rusiji, a uz podršku Ministarstva industrije i trgovine Ruske Federacije održava se svake godine već 25. put po redu.

Poziv za učešće na sajmu nameštaja - Mebel 2013Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) po treći put organizuje i finansijski podržava nastup srpskih preduzeća na sajmu nameštaja Mebel u Moskvi od 18. do 22. novembra 2013. godine.

Sajam Mebel je najznačajniji događaj iz oblasti drvne industrije i nameštaja u Rusiji, a uz podršku Ministarstva industrije i trgovine Ruske Federacije održava se svake godine već 25. put po redu. Mebel 2012 je posetilo 41.692 posetilaca od kojih su 90 posto bili poslovni ljudi koji se bave prodajom ili proizvodnjom nameštaja. U 2012. godini svoje proizvode i usluge predstvilo je preko 880 kompanija iz celog sveta, od čega 60 posto iz Rusije.

Zahvaljujući Slobodnom trgovinskom sporazumu srpska preduzeća imaju veliki potencijal na ruskom tržištu koje predstavlja jedno od ciljnih izvoznih tržišta Srbije.

Troškove zakupa prostora ukupne površine 200 metara kvadratnih i izgradnje štanda snosi SIEPA, a preduzeća koja budu učestvovala snose sledeće troškove:
- Putne troškove predstavnika (prevoz, dnevnice, smeštaj);
- Troškove prevoza i montaže sopstvenih eksponata;
- Participaciju u iznosu od 280.000dinara za pokrivanje troškova zajedničkog kataloga, pratećeg materijala i marketinških aktivnosti.

Zbog ograničenog prostora, od pristiglih prijava selektovaće se najkonkurentnija preduzeća. Privredna društva koja budu izabrana izlagaće na sopstvenoj površini nacionalnog standa od 40 metara kvadratnih i biće u obavezi da:
- poseduje konkurentan proizvod i proizvodne kapacitete za izvoz;
- predstavnici na sajmu imaju aktivno znanje ruskog jezika ili da angažuju prevodioca;
- se obaveže da će sarađivati sa organizatorima na izradi promotivnog materijala i nastupa na sajmu;
- se obavežu da će prihvatiti dizajn nacionalnog štanda kreiran od strane organizatora i da će poštovati dogovor o izgledu nacionalnog štanda;
- se obaveže da će nakon završetka sajma izvestiti organizatore o rezultatima sajma.

Prijave se mogu poslati putem elektronske pošte na milena.radovic@siepa.gov.rs i nevena.jovanovic@siepa.gov.rs ili faksom na 011 /3398-814.

Rok za slanje prijava je 1. mart 2013. godine.

Dodatne informacije možete se dobiti putem telefona: 011/3398-550 i 011/3398-644.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik